Restart TV
Actualitate

Taxe turistice majorate pentru vara lui 2024

Mai multe orașe europene au început să introducă taxe turistice sau chiar să le majoreze pe cele existente deja. Acestea ajută la întreținerea infrastructurii turistice și la gestionarea impactului asupra comunităților locale. Veneția a introdus o taxă de intrare pentru turiști. Aceasta variază între 3 și 10 euro pe zi, în funcție de sezon și de numărul de vizitatori.  Taxa are rolul de a ajuta la întreținerea orașului și la gestionarea numărului crescut de turiști care vizitează în fiecare an orașul.

Și Barcelona se numără printre orașele care măresc taxele. Orașul a crescut cu puțin timp în urmă taxa turistică. Acum, aceasta variază între 1,75 și 3,50 euro pe noapte, în funcție de tipul de cazare ales. Măsura a fost luată pentru a susține dezvoltarea durabilă a turismului și pentru protejarea patrimoniului cultural.

În Paris, taxa turistică a fost majorată și aceasta este cuprinsă între 0,20 și 5 euro pe noapte, în funcție de tipul de cazare pentru care turistul optează. Veniturile obținute sut utilizate pentru întreținerea atracțiilor turistice și pentru îmbunătățirea serviciilor oferite vizitatorilor.

Roma are o taxă de oraș care poate urca până la 7 euro pe noapte pentru cazările de lux, iar aceasta este menită să ajute la finanțarea proiectelor de infrastructură, dar și la întreținerea obiectivelor istorice.

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate