Restart TV
Actualitate Știri

Surprize…surprize… la Primăria Giurgiu! Banii, datoriile și gunoiul

Scriam, ieri, într-o postare pe pagina de facebook Restart TV, despre suprizele pe care le adună zi de zi primarul Adrian Anghelescu, de când s-a instalat în funcție, adică de mai puțin de o lună. Despre faptul că Primăria are datorii enorme și bani mai deloc, am mai discutat și în alte emisiuni la Restart TV. Și, cu certitudine, vom mai discuta. Adrian Anghelescu, scriam, așteaptă și rezultatele unei inspecții fiscale, pentru a vedea unde, cum și la cine s-au dus banii. Și, apropo de datorii, nici nu se instalase bine și a aflat, dintr-o notificare de la Rosal, că Primăria are restanțe la salubrizare de circa 65 de miliarde lei vechi. Deja au apărut primele informații despre cum s-a ajuns aici. Iată o primă surpriză: știați că peste 70 de firme din Giurgiu și alte tipuri de agenți economici ori persoane juridice nu au contracte în vigoare pentru gunoi? Pentru salubrizare, cum s-ar zice. Ba că, vezi Doamne, nu ar produce gunoi (???), ba că nu mai au activitate (am identificat deja cazuri de firme care au activitate deși au declarat altfel), ba că, ATENȚIE!, tariful este mare!!!

Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că foarte multe din aceste firme produc, de fapt, gunoi, el este ridicat și transportat de Rosal, dar nu plătesc pentru asta. Și situația aceasta nu este de ieri, de azi. Plătește Primăria, fiindcă Rosalul tarifează și la cantitate. Conform contractului, nu e vorba de vreo vină a Rosal-ului. El, operatorul, își face treaba și trebuie să primească banii. Dar, firmele în cauză beneficiază de un serviciu pentru care nu plătesc. Fiindcă multe aruncă gunoiul la containerele din apropiere, printre blocuri sau, după caz. Și uite, așa, plătește Primăria, pentru o cantitate mai mare decât ar trebui. Fiindcă, Primăria trebuie să plătească pentru gunoiul produs de cetățeni (care plătesc, la rândul lor, taxa de habitat) și pentru propriile structuri. Nu pentru cine știe ce firme care se prefac că nu fac gunoi. Desigur, Rosalul și nici Primăria nu pot verifica în containere de unde e gunoiul, care e de la firme și care de la cetățeni. Numai că verificări se puteau face de mult, altfel. De ce nu s-or fi făcut? Ințelegem că urmează, totuși. Ca să nu se mai țină gunoiul ascuns sub preș.

Vom reveni cu alte informații (surprize!) la fel de interesante.

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate