Restart TV
Naționale Știri

Senatorul Toma Petcu a anunțat depunerea unor inițiative legislative pentru reducerea numărului de accidente rutiere

Senatorul Toma Petcu a anunțat că au fost depuse în Parlament două inițiative legislative, una referitoare la mașinile cu volan pe dreapta și una la sancționarea celor care schimbă kilometrajul real al autovehiculului. Toma Petcu spune, în cazul primei inițiative, că este destinată reducerii numărului de accidente rutiare, iar în cazul celei de-a doua prevenirea fraudelor în cazul vânzării mașinilor.

Împreună cu alți parlamentari PNL, am depus în Parlament două propuneri legislative referitoare la certificarea istoricului vehiculelor rutiere utilizate în vederea înmatriculării acestora în România și limitarea posibilității de a înmatricula autovehicule cu volanul pe dreapta. În ceea ce privește accidentele în care au fost implicate mașini cu volanul pe dreapta, majoritatea au fost produse de conducătorii acestor autovehicule. Statistica este înfiorătoare: în 2018 – 102 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 28 de persoane și 106 rănite grav, în 2019 – 90 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 35 de persoane și 88 rănite grav. Anual, între 150 şi 200 de şoferi care conduc astfel de vehicule fac accidente de circulaţie. Consider că inițiativa legislativă este de bun augur și adoptarea ei poate duce la limitarea numărului de accidente rutiere din România.

Cea de-a doua inițiativă se referă la interzicerea modificării indicației odometrului unui vehicul sau orice acțiune ori inacțiune de natura să influențeze înregistrarea exactă a numărului kilometrilor parcurși de un autovehicul. În cazul în care odometrul este defect, proprietarul autovehiculului este obligat să îl repare sau să îl înlocuiască fără întârziere în cadrul unor ateliere autorizate conform legislației în vigoare. Înlocuirea odometrului unui vehicul cu un altul cu un kilometraj mai mic este considerată un act de fraudă legat de indicația odometrului unui vehicul, scopul fiind de a ascunde indicația reală și de a realiza astfel un profit, în cazul în care aceasta nu este înregistrată și transmisă corespunzător către RAR. Inițiativa legislativă vizează stoparea unor posibile acte frauduloase care se fac în momentul vânzării mașinilor.

Îmi doresc ca, prin adoptarea acestor documente, legislația din România să fie îmbunătățită, să nu mai existe accidente produse de conducători auto ai mașinilor cu volan pe dreapta; de asemenea, la vânzarea unei mașini, să nu mai fie o problemă controlul kilometrilor reali.”, a scris senatorul Toma Petcu pe pagina sa de facebook.

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate