Restart TV
Actualitate Știri

Ședință cu multe scântei la Consiliul Județean Giurgiu și cu un raport fierbinte despre DGASPC Giurgiu. Cine are interesul să nu se afle adevărul în acest caz?

Ședința Consiliului Județean Giurgiu din 28 iunie a fost una plină de tensiuni și de dezvăluiri, pe alocuri, șocante. Ne referim aici la discuțiile purtate pe marginea ultimului proiect de pe ordinea de zi, cel referitor la constituirea unei comisii de analiză și verificare a activității de la Direcția de Asistență Generală și Protecția Copilului Giurgiu (DGASPC), ca o continuare a expertizelor efectuate deja de două firme specializate în domeniu. Interesul pentru aceste aspecte a fost cu atât mai mare cu cât, doar cu puțin timp înainte, au apărut în mediul online înregistrări ale unor discuții dintre președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, și directorul general al DGASPC, Cătălin Lupu, prin care se sugera că cel din urmă ar fi „victima” unor presiuni. Aveam să aflăm că înregistrările nu sunt de dată recentă, Cătălin Lupu efectuându-le cu mai multe luni în urmă. De ce le-a distribuit abia acum este simplu de explicat: fiindcă a apărut între timp expertiza solicitată de Dumitru Beianu la DGASPC și proiectul pentru constituirea comisiei de verificare a ceea ce s-a întâmplat acolo. De altfel, Dumitru Beianu a și explicat cum a fost cu discuțiile respective. Bineînțeles că nu a știut că Lupu le-a înregistrat, dar asta nu este o problemă, fiindcă ele nici conțin cine știe ce afirmații compromițătoare. Doar interpretarea lor este adusă într-un astfel de registru, dar asta este problema susținătorilor lui Cătălin Lupu. Ceea ce este extrem de clar este faptul că din raportul despre achizițiile publice de la DGASPC Giurgiu, prezentat de un expert în domeniu, administratorul firmei care a făcut expertiza, reiese că au fost foarte multe nereguli și încălcări ale legislației (puteți asculta prezentarea raportului în înregistrarea de mai jos).

Pe de altă parte, în cadrul discuțiilor despre care scriam mai sus, s-au evidențiat eforturile unor consilieri PSD, care au încercat să tergiverseze constituirea comisiei de verificare, fiind evident că încearcă să îl protejeze pe Cătălin Lupu. Ne referim la Emil Vucă, Crina Stoianovici și Mihăiță Grigore, primii doi solicitând, sub diverse pretexte, amânarea constituirii comisie sau punând la îndoială necesitatea acesteia. Chiar Crina Stoianovici afirma că o astfel de comisie ar fi inutilă, însă, culmea, în final a acceptat să fie membru al acestei comisii!!! Dacă luăm în calcul că până la alegerile de anul trecut, ca manager al unei entități a Consiliului Județean, Cătălin Lupu a fost subordonatul lui Marian Mina, actual președinte al PSD Giurgiu, găsim și cele mai elocvente explicații ale încercărilor consilierilor PSD. Dar, nu este exclus ca și să fie foarte mulți aceia care nu își doresc să se afle adevărul despre ce s-a întâmplat și ce se întâmplă la DGASPC.

Mai este de menționat și faptul că spre sfârșitul ședinței și-a făcut apariția și Cătălin Lupu, care a avut un schimb aprins de replici cu președintele Dumitru Beianu. Până la urmă, comisia a fost constituită astfel: Cristian Anculescu, Genu Nan și Silviu Lungu- de la PNL și Lucian Corozel și Crina Stoianovici- de la PSD. Activitatea comisiei de va desfășura pe o perioadă de 60 de zile, respectiv în lunile august și septembrie. Până vom afla ce a descoperit, puteți urmări aici înregistrarea integrală a ședinței de ieri (precizăm că prezentarea raportului de expertiză la DGASPC și cea mai mare parte a discuțiilor la care ne-am referit mai sus sunt de la 1h 05 min. 25 sec.):

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate