Restart TV
Actualitate Știri

„Școala sigură pentru copiii cu dizabilități”, la Școala Gimnazială Specială nr. 1

La initiativa europarlamentarului Dan Motreanu, Asociatia Prietenii de langa Tine implementeaza proiectul „Scoala sigura pentru copiii cu dizabilitati”, sponsor fiind Kaufland Romania, proiect derulat laScoala Gimnaziala Speciala nr. 1 din str. 1 Decembrie 1918, nr. 83 din municipiul Giurgiu, unitate aflata sub patronajul Consiliului Judetean Giurgiu. Astfel, miercuri, 28 aprilie 2021, la ora 12,00, pentru copiii care invata aici a venit Iepurasul, incarcat cu multe daruri. Cadourile oferite de Paște de catre reprezentantii Asociatiei , europarlamentarul Dan Motreanu si vicepresedintele CJ Giurgiu, Elisabeta Mihalcea-  au constat în produse alimentare, dezinfectanti, dar si produse de igienă personală.

Mariana Mitroi, director executiv Asociatia Prietenii de Langa Tine: „A devenit deja tradiție pentru noi să aducem bucurie celor mai putin norocosi, nu doar în preajma sărbătorilor. Împreună cu partenerul nostru, Kaufland România, am reușit sa culegem multe zambete. Campania se înscrie în seria acţiunilor de responsabilitate socială desfăşurate de la începutul anului. Sfintele Sărbători de Paşti reprezintă o perioadă de referinţa pentru toţi, iar noi o petrecem, ca în fiecare an, apropiindu-ne de sufletul celor aflati intr-o situatie de risc. Implicarea europarlamentarului Dan Motreanu arată încă odată responsabilitate faţă de societate, într-o perioadă grea prin care trecem cu toţii”.

Dan Motreanu, europarlamentar: „Proiectul „Scoala sigura pentru copiii cu dizabilitati” este doar inceputul unei colaborari pe care ne-o dorim sa fie una de lunga durata. Va continua pe durata intregului an.Cred ca nu numai in preajma ocaziilor speciale putem sa-i sprijinim pe copiii nevoiasi, ci si in cursul anului oricand avem posibilitati, fiecare persoana fizica sau juridica poate aduce un zambet pe chipul copiilor, copii care de multe ori nici de sarbatori din pacate nu se pot bucura”.

Elisabeta Mihalcea, vicepresedinte CJ Giurgiu: „ Ne bucurăm că putem astfel să venim în ajutorul familiilor defavorizate. Fericirea este și mai mare de fiecare dată când vedem zâmbetele cu care ne întâmpină copiii cărora le oferim cadouri, bucuria cu care primesc acești oameni sprijinul pe care noi îl oferim. Multumim pe aceasta cale tuturor celor implicati, in special Kaufland Romania si Kaufland Giurgiu”.

Proiectul „Scoala sigura pentru copiii cu dizabilitati”, implementat de Asociatia Prietenii de langa Tine, Sponsor Kaufland Romania

Avand in vedere contextul pandemic generat de virusul SARS-CoV-2 si specificul de raspandire rapida a acestuia, desfasurarea de activitati didactice in anul scolar 2020/2021 presupune o serie de masuri necesare pentru realizarea in bune conditii a procesului educational atat pentru elevi, cat si pentru cadrele didactice, pentru a evita o crestere rapida a infectarii cu coronavirus, dar și pentru a crea conditiile necesare desfasurarii activitatilor educationale si terapeutic-recuperatorii ce se desfasoara in cadrul Scolii Gimnaziale Speciale Giurgiu. Scoala Gimnaziala Speciala Giurgiu este o unitatea scolara ce implica in actul de invatare elevi cu deficienta mintala severa cu varste cuprinse intre 7-18 ani in cadrul ciclului primar si gimnazial cat si prescolari cu varsta cuprinsa între 3 – 6 (7) ani cu deficienta mintala severa si tulburari asociate.Analizand situatia din Scoala Gimnaziala Speciala Giurgiu si tinand cont ca beneficiarii acestei scoli sunt copii cu diverse dizabilitati s-a identificat nevoia asigurarii de produse specifice care prin utilizarea lor sa reduca riscul infectarii cu virusul SARS-CoV-2. Marea majoritate a copiilor care frecventeaza cursurile Scolii Gimnaziale Speciale Giurgiu provin din familii aflate in dificultate. Proiectul  se circumscrie masurii vizind interesul strategic național, acela de a asigura in bune conditii desfasurarea activitatilor; va permite elevilor sa participe in mod direct, egal si nediscriminatoriu, la procesul educational, dar si de recuperare. Beneficiari sunt cei 97 de copii cu dizabilitati care frecventeaza cursurile si familiile lor, precum si cele 33 de cadre didactice.

Scopul acestui proiect este de a diminua riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2 si deprinderea regulilor de igiena la copiii cu dizabilitati din cadrul Scolii Gimnaziale Speciale Giurgiu, precum și sprijinirea familiilor copiilor cu dizabilitati.

Obiectivele proiectului

Asigurarea unui invatamant in siguranta pentru copiii cu dizabilitati si cadrele didactice, precum si deprinderea regulilor de igiena personala prin achizitia de dezifectanti, echipamente de protectie, produse de igiena, alimente, etc.

Obiectivul general: Asigurarea unui invatamant in siguranta pentru copiii cu dizabilitati si cadrele didactice, precum si deprinderea regulilor de igiena personala prin achizitia de dezifectanti, echipamente de protectie, produse de igiena, alimente, etc.

Obiectiv specific: 1. Asigurarea sanatatii unui numar de 97 de copii cu dizabilitati

2. Diminuarea riscului de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a 33 de cadre didactice

Principalele activități din proiect

1. Achizitionarea produselor Ca urmare a primirii finantarii se vor achizitiona produsele specificate in bugetul atasat. Identificarea produselor s-a efectuat in functie de necesitatile identificate de catre reprezentantii Scolii Gimnaziale Speciale Giurgiu.

2. Distribuirea produselor achizitionate Dupa achizitionare, produsele vor fi predate pe baza de proces verbal de predare-primire catre conducerea Scolii Gimnaziale Speciale Giurgiu, care va avea obligativitatea utilizarii acestora numai pentru siguranta copiilor si cadrelor didactice. Produsele alimentare vor fi distribuite copiilor pentru consumul lor. Marea majoritate a copiilor care frecventeaza cursurile Scolii Gimnaziale Speciale Giurgiu provin din familii aflate in dificultate. Ca urmare acest proiect nu este numai unul pentru educatie, ci si un proiect social. Prin implementarea proiectului se va asigura accesul egal, nediscriminatoriu si nemijlocit al tuturor elevilor la produsele respective.

3. Diseminarea rezultatelor proiectului.

Director executiv,

Mariana Mitroi

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate