Restart TV
Actualitate Știri

Proiectul pentru refacerea căii ferate Giurgiu- București a ajuns la etapa exproprierilor. Anul acesta ar putea începe lucrările

Discutat și disputat de atâția și atâția ani, proiectul privind refacerea căii ferate între Giurgiu și București revine din nou în prim plan. Deputatul PNL Gabriela Horga a postat pe pagina sa de facebook o serie de informații noi despre acest proiect și despre evoluția lui.

„Proiectul pentru modernizarea căii ferate Giurgiu-București intră într-o etapă finală, urmând să înceapă executia. Pe ordinea de zi a ședinței de guvern de astăzi ( 17 martie- n.r.) se află hotărârea de guvern prin care se aprobă exproprierea imobilelor proprietate privată aflate pe amplasamentul primului lot al proiectului privind modernizarea căii ferate Giurgiu-București – redeschiderea circulației feroviare pe podul de peste Argeș, între Vidra și Comana. În județul Giurgiu sunt vizate 38 de imobile aflate pe amplasamentul proiectului de pe raza localității Comana. Hotărârea de Guvern cuprinde, în anexă, atât lista imobilelor ce urmează a fi expropriate, cât și sumele ce vor fi achitate proprietarilor acestora, suma totală alocată expropierilor fiind de 332,1 milioane lei, bani ce vor fi plătiți de la bugetul de stat.”, scrie Gabriela Horga pe pagina de facebook.

Deputatul PNL a mai menționat în aceeași postare câteva proiecte semnificative și importante pentru județul Giurgiu:

  • „Astfel, Guvernul a aprobat, în data de 3 martie, indicatorii tehnico-economici pentru Portul Giurgiu, proiect care se realizează din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat.
  • Varianta ocolitoare a municipiului Giurgiu a fost inclusă în Master Planul General de Transport al României. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat.
  • A fost predat amplasamentul și începută execuția la varianta ocolitoare – Podul Prieteniei.
  • A fost atribuit și semnat contractul pentru reluarea lucrărilor la centura Mihăilești, contract ce fusese reziliat de PSD la un grad de execuție de aproximativ 30%.

La finalul anului 2020, după mulți ani, s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru podul de la Grădiștea.” a mai scris deputatul Gabriela Horga.

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate