Restart TV
Actualitate Știri

Prima pădure comunitară din România va fi plantată la Giurgiu

Asociația „MaiMultVerde” organizează sâmbătă, 13 noiembrie, pe malul canalului
Cama din Giurgiu o acțiune de plantare a primei păduri comunitare din România.  Acțiunea face parte din campania „România plantează pentru mâine”
susținută de OMV Petrom prin programul „Țara lui Andrei”, în cadrul căreia
vor fi plantați 50.000 de puieți de diverse specii pe o suprafață de 10 ha.

Astfel, Asociația „MaiMultVerde” demarează toamna aceasta, în parteneriat cu Primăria Municipiului Giurgiu, un proiect pilot în care plantează la Giurgiu prima pădure comunitară din România. Este un concept unic în țară, care poate deveni un exemplu de bune practici în înființarea de păduri urbane în directă relație cu comunitățile și administrațiile locale pe care le deservesc. Pădurea Comunitară Cama va fi înființată pe malurile canalului cu același nume. Terenul propus spre amenajare de Asociatia „MaiMultVerde” în colaborare cu arhitectul peisagist Alexandru Gheorghe reprezintă parte din malurile Canalului istoric numit Cama, direct legat de Dunăre.

Campania „România plantează pentru mâine” a debutat în 2020 și se derulează pe o perioada de 3 ani, având ca obiectiv plantarea a 1,5 milioane de puieți. OMV Petrom contribuie cu 4,6 milioane de euro. În primul an al campaniei, au fost plantați peste 550.000 de puieți, pe o suprafață de peste 120 de hectare. În cel de-al doilea an al „România plantează pentru mâine”, 500.000 de puieți vor fi plantați pe 107 hectare, în 28 de locații din 14 județe. Acțiunile de împădurire au început în martie și au fost împărțite în două sezoane.

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate