De când a aflat că este considerat în carantină la domiciliu, deși nu a fost contactat în acest sens, președintele Consiliului Județean Giurgiu spune că este verificat de Poliție cu mare atenție. El a anunțat deja că va depune plângere împotriva DSP Giurgiu, instituție pe care o acuză de abuz.
„DSP Giurgiu continuă abuzul îndreptat împotriva mea. Fără să se fi emis o decizie de carantinare pe numele meu și în ciuda celor două teste negative pe care le-am și prezentat public, sunt ținut, în continuare, abuziv în casă și verificat periodic de poliție. Nu voi tolera sub nici o formă atitudinea discreționară care m-a transformat în prizonier politic în propria casă. Avocații mei au derulat deja, în instanță, procedurile legale pentru oprirea acestei bătăi de joc.”, a scris Marian Mina pe pagina sa de facebook.
De cealaltă parte, DSP Giurgiu afirma într-un comunicat de presă că rămânerea în carantină a lui Marian Mina, chiar dacă au fost efectuate două testări ce au avut rezultat negativ, este prevăzută de lege. Adică, și dacă rezultatele au fost negative tot trebuie să stea în carantină 14 zile. Nu același lucru se întâmplă însă în alte cazuri. Potrivit informațiilor noastre, contacții direcți ai primelor persoane confirmate pozitiv la ISU Giurgiu și la Ambulanță, ale căror rezultate la testări au fost negative, nu sunt carantinați. Iar în cazul ISU Giurgiu, cei 16 contacți direcți identificați inițial au avut legătură tot cu șeful instituției, Radu Covaci, așa cum s-a menționat și în cazul lui Marian Mina. Reamintim că din cei 16, trei au fost confirmați pozitiv și sunt internați. La fel stau lucrurile și la Ambulanță. Din 16 contacți direcți ai ambulanțierului depistat pozitiv primul, trei au fost confirmați pozitiv și sunt internați. Iar ceilalți, ca și la ISU Giurgiu, nu sunt carantinați. Nici până la această dată nu am aflat dacă a fost încheiată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți ai celor trei de la ISU și ai celor trei de la Ambulanță.