Restart TV
Actualitate

PNL va reconstrui sistemul de sănătate din România

PNL va reforma din temelii sistemul de sănătate din România. Odată cu obținerea unei majorități parlamentare, liberalii vor întocmi o legislație necesară pentru reconstruirea infrastructurii din domeniul sanitar. Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că  ,,secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă sunt suprasolicitate din cauza numărului mare de cazuri severe de COVID-19. De aceea, am discutat astăzi cu experți, medici și reprezentanți ai Guvernului despre echipamentele medicale și rețelele de electricitate din spitale și modul lor de întreținere”.

În acest context, șeful statului a precizat că „am identificat soluții concrete, care vor fi preluate de autorități și puse în aplicare. În primul rând, modernizarea sistemelor de gaze medicinale, în special oxigen, și a rețelelor electrice, folosind fonduri europene. Se impune și regândirea instrumentelor legislative și financiare pentru susținerea sistemului de service și mentenanță a tehnicii spitalicești. Aceste aspect vor fi incluse în pachetul de legi privind reforma din sănătate, aflat în plin proces de elaborare la minister”.

Astfel, „împreună cu Guvernul, sunt decis să facem ceea ce nu s-a realizat, de fapt, în România după 1989, adică să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii. Va fi un efort de lungă durată, care nu mai poate fi amânat și care trebuie să demareze imediat ce în Parlament vom avea o nouă majoritate, responsabilă și deplin angajată în slujba binelui românilor.”

Articol comandat de către PNL Giurgiu, cod mandatar financiar 11200025, executat de  Teamdesignmedia SRL

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate