Guvernul Orban a fost nevoit să ducă bătălia cu coronavirusul, pe mai multe fronturi. Pe lângă războiul crunt dus cu pandemia pentru combaterea răspândirii coronavirusului, PNL a fost obligat să ia măsuri coerente pentru menținerea economiei românești pe linia de plutire. Guvernul liberal a preluat o gaură financiară imensă lăsată de socialiști și în vreme de pandemie a fost nevoit să asigure un echilibru bugetar. În același timp, Guvernul Orban a acționat eficient pentru salvarea locurilor de muncă ale oamenilor, în timp de criză sanitară.
Maria Gabriela Horga, Secretar de Stat la Cancelaria Prim- ministrului și candidat la Camera Deputaților, a declarat că ,, pe lângă sănătate, cea mai apăsătoare grijă a oamenilor în acest an dificil, marcat de molimă, este păstrarea locului de muncă și siguranța venitului lunar. Mulți dintre giurgiuvenii cu care mă întâlnesc în campanie mi-au mărturisit că se tem că vor rămâne fără serviciu pentru că angajatorilor nu le mai merg afacerile ca înainte de pandemie.
Pentru că știm asta și pentru că ne gândim mereu la viața oamenilor, am gândit un întreg set de măsuri care să-i ajute atât pe antreprenori cât și pe angajați. Iar efectele măsurilor sunt pozitive, motiv pentru care vom continua să plătim cât e nevoie șomajul ethnic sau să decontăm salariile părinților care stau acasă cu copiii cât sunt școlile închise”.
De asemenea, Gabriela Horga a mai afirmat că ”în județul Giurgiu, mii de persoane au beneficiat de șomajul tehnic, de măsura activă de decontare a 41,5% din salariile brute, de munca flexibilă, de zile libere pentru părinți, măsuri care au permis păstrarea locurilor de muncă și încasarea unui venit lunar sigur.
Suma totală plătită de la bugetul de stat pentru județul #Giurgiu în perioada martie-septembrie este de 24 milioane lei (aprox. 5,5milioane euro)”.
Totodată, secretarul de stat Gabriela Horga a ținut să precizeze că ”doar pentru șomajul tehnic au fost plătiți 18,6 milioane lei pentru un număr de 4086 de beneficiari, angajați și profesioniști din aproape 700 de companii.
De sprijinul de decontare a 41,5% din salariul angajatului au beneficiat în județul #Giurgiu aproximativ 300 de angajatori pentru 1672 angajați. Suma plătită pentru această măsură a fost de peste 5 milioane lei.
În lipsa acestor măsuri, cel mai probabil o mare parte dintre oameni și-ar fi pierdut locurile de muncă”.
Articol comandat de către PNL Giurgiu, cod mandatar financiar 11200025, executat de Teamdesignmedia SRL