Restart TV
Actualitate Știri

Oaspeți de seamă la Muzeul Județean „Teohari Antonescu” Giurgiu

Muzeul Județean „Teohari Antonescu” Giurgiu a fost vizitat joi, 20 octombrie, de reprezentanții autorităților centrale care au fost prezenți la ceremonia de omagiere a voievodului Mihai Viteazul, ceremonie care a avut loc la statuia acestuia, din parcul care îi poartă numele. La finalul manifestărilor a fost organizată ad hoc și o vizită la Muzeul giurgiuvean, unde au sosit subsecretarul de stat din cadrul MAI- Claudia Benchescu Pecingină, reprezentantul președintelui Klaus Werner Iohannis- generalul Sorin Cîrstea și generalul de brigadă Ovidiu Lungu, însoțiți de primarul Adrian Anghelescu și de Administratorul public al municipiului Giurgiu, Ionel Muscalu. Oaspeții Muzeului au fost primiți și însoțiți de managerul Gabriel Dumitru și de muzeograful Florentin Breazu, care le-au prezentat expozițiile și le-au oferit informații. Aceiași oaspeți au fost plăcut impresionați de valorile pe care le deține Muzeul Județean „Teohari Antonescu” Giurgiu și s-au declarat încântați de acestea și de informațiile pe care le-au aflat.

Menționăm că pe 20 octombrie, a avut loc un eveniment dedicat omagierii Marelui Voievod Mihai Viteazul, Domn al Unirii și eliberatorul Cetății Giurgiu, acțiune omagială născută la inițiativa președintelui Asociației Române din Țara Galilor, Ștefan Giurcă. Pentru acest eveniment Muzeul Județean „Teohari Antonescu” s-a ocupat de realizarea unei fotoexpoziții dedicată lui Mihai Viteazul iar expunerea pe care a prezentat-o muzeograful Emil Păunescu a fost, ca și în multe alte ocazii, extrem de apreciată de cei prezenți.

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate