Restart TV
Actualitate Știri

Liste de campanie, campanie cu liste

La ora când scriu aceste rânduri, dosarele de candidați pentru alegerile locale sunt cam definitivate. S-a lucrat la ele cu multă oboseală, cu multe alergături și cu mult prea multe calcule ca să mai și fie 2+2 fac patru!!! La unii fac mai mult, la alții a cam dat cu virgulă. Iar unii se gândesc la faptul că adunarea nu prea seamănă cu împărțirea. Adică împărțirea locurilor de pe listă.

În fine, de acum vom putea vorbi așa, mai la concret. Pe lângă liderii de listă, respectiv candidații la primării și la președinția Consiliului Județean, nu sunt deloc de neglijat cei din linia a doua. Adică, cei care vin de pe locul doi și până pe ultimul loc eligibil. De aceea, cred că este interesant să aruncăm o privire și mai departe de afișele și panourile pe care le tot întâlnim pe la intersecții și în locuri unde au crezut domnii candidați că sunt văzuți mai repede și mai intens.

Și fiindcă municipiul Giurgiu este reședința acestui județ (sună oficial, nu?) să începem cu el. Nu voi publica aici liste, deocamdată. Am remarcat, însă, o vertiginoasă „relaxare” a PSD- ului pe lista de la municipiu. Mai spuneam eu că Marian Mina nu prea are „timp” de Marian Măroiu, chiar dacă acesta din urmă a fost „botezat” la altarul PSD Giurgiu de nașul Niculae Bădălău.

Dar să revenim la liste. Pe municipiu, fără subiectivism, între PNL Giurgiu și PSD Giurgiu pare că ar fi cum a fost recentul meci între Bayern și Barcelona. Pentru cine nu se uită la fotbal, a fost 8- 2. Și dacă vă spun că 2 a fost pentru echipa lui Messi o să fie de ajuns.

Ca să fie mai clar, lista PNL, condusă de Adrian Anghelescu, începe cu Adelina Sârbu şi Ionel Muscalu. Avem, aşadar, un candidat la primărie care are pe primele două locuri doi oameni care au învăţat administraţie şi care au cariere profesionale deosebite. Şi care, cu siguranţă, nu l-ar lăsa pe „aviator” în offsaid. Se pare,însă, că avem un loc trei care presupune vulnerabilități dar al patrulea este stabil pe post. Locul cinci este, însă, cel care vine să recupereze și să relanseze de fiecare dată jocul, atunci când este nevoie. Aaa, nu am spus cine: pe trei- Cătălin Funieru, pe patru Mihai Matei iar locul cinci (un fel de Dorinel Munteanu!!!), Gheorghe Gâdea.

Gheorghe Bușcu, Pană Gheorghe, Peicea Milan şi Silviu Dumitrescu ar fi următorii şi deloc de neglijat. Dimpotrivă.

În ceea ce priveşte lista PSD, vom discuta într-un articol viitor. Este, totuşi, de remarcat faptul că Marian Măroiu s-a detaşat conducând o listă cu nume noi. Noi nouţe! Atât de noi! Poate cu excepţia locului 6, George Ţigănilă, cel care ar fi fost cândva viceprimar în anumite calcule!!!

Vom mai vorbi despre liste şi campanie. Ma ales că, nu trebuie uitat, ProRomânia are listă. Cu Nicolae Barbu pe prima poziţie. Nu credeţi că ar fi interesant să vedem şi această listă?

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate