Restart TV
Actualitate Știri

ISU Giurgiu a primit forțe proaspete

Trei absolvenți ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești fac parte, de ieri, din echipa salvatorilor giurgiuveni.

Prima zi din cariera de pompier a început cu depunerea jurământului militar, cunoașterea colegilor, prezentarea noilor responsabilități și a subunităților în care își vor desfășura activitatea. Astfel, doi dintre subofițeri au fost repartizați în cadrul Detașamentului de Pompieri Bolintin Deal, iar unul în cadrul Gărzii de Intervenție Colibași. În următoarele șase luni aceștia vor desfășura misiuni sub tutela unor ofițeri cu experiență în gestionarea situațiilor de urgență, astfel încât să se integreze cât mai ușor în colectivul din care fac parte, să cunoască situația operativă din județ și să aplice tot ceea ce au învățat în școala de subofițeri și pe perioada în care au desfășurat stagiile de practică.

Informații suplimentare

Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești este instituţia de învăţământ postliceal din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, destinată formării iniţiale a subofiţerilor de pompieri și protecție civilă și a maiștrilor militari auto.

Absolvenții calificării „subofițer de pompieri și protecție civilă” dobândesc cunoștințe și abilități necesare în:

  • acțiunile de intervenție în situații de urgență;
  • aplicarea nomelor de prevenire și stingere a incendiilor;
  • utilizarea autospecialelor de intervenție;
  • organizarea și conducerea acțiunilor pentru limitarea și înlăturarea efectelor dezastrelor;
  • misiuni care presupun descarcerarea și acordarea primului ajutor calificat.

Compartimentul Informare și Relații Publice- ISU Giurgiu

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate