Restart TV
Actualitate

Hai să facem un pamflet! La DGASPC Giurgiu, situația este foarte… complicată. Cu acte care arată niște „arome” penale de-a dreptul!

„Activitatea directorului general al DGASPC Giurgiu, Cătălin Lupu, va fi luată la „puricat” de o comisie specială”. Este titlul articolului pe care l-am postat tot aici și în care am prezentat și un comunicat de presă transmis de Consiliul Județean Giurgiu. Poate fi văzut aici: https://www.restarttv.ro/activitatea-directorului-general-al-dgaspc-giurgiu-catalin-lupu-va-fi-luata-la-puricat-de-o-comisie-speciala/

Ca să nu mai pierdem timpul, reamintim faptul că la DGASPC Giurgiu, în mandatul de director general al lui Cătălin Lupu, s-au petrecut fapte foarte interesant de investigat, dacă instituțiile și persoanele învestite cu atribuții în domeniu și-ar face datoria. Putem să dăm mai multe exemple. Le veți avea chiar aici.

Însă, înainte de asta, să recapitulăm niște întâmplări. De exemplu, iată una dintre ele, reflectată de colegii de la giurgiu-tribune: https://giurgiu-tribune.ro/15185-2/

Dar, așa cum relatam anterior, președintele Consiliului Județean Dumitru Beianu, a sesizat și a expus public faptul că la DGASPC Giurgiu sunt multe nereguli. De multă vreme. Puteți vedea aici: https://www.restarttv.ro/presedintele-consiliului-judetean-giurgiu-dumitru-beianu-am-comandat-o-expertiza-la-dgaspc-pentru-a-imbunatati-activitatea-acesteia/

Ei bine, ceea ce s-a tot făcut la DGASPC Giurgiu sub comanda lui Cătălin Lupu începe să iasă la suprafață. Vreți să aflați ce și cum? Cum stau lucrurile? Cităm la întâmplare din raportul de expertiză contabilă elaborat de o firmă specializată în ceea ce privește DGASPC-ul condus de Cătălin Lupu: „Astfel, în anul 2019- 2020, plățile efectuate (de către DGASPC- n.r.) către diveși operatori economici, repezentând bunuri livrate, servicii prestate și lucrări executate s-au efectuat în baza facturilor emise de aceștia care însă nu au fost certificateși aprobate la plată (semnate de către director/ ordonator de credite) ca urmare a neemiterii de către conducere a unui act administrativ a unei/ unor persoane care să ateste”… și aici urmează mai multe.

În fine. Cu alte cuvinte, DGASPC a plătit bunuri și servicii și lucrări fără să se știe de ce și cum ? Cam câți bani s-or fi dus? Din banii care trebuie folosiți pentru copii și bătrâni, cei care trebuie să fie beneficiarii activității acestei instituții.

Deocamdată, încă un singur exemplu din raportul de expertiză privind DGASPC. Unul care arată că instituția condusă de Cătălin Lupu (cel care vrea să scape folosind înregistrări „securistice” pe telefon), nu a respectat nici măcar hotărâri judecătorești. La care s-a ajuns tot prin „managementul performant”  de acolo.

Iată ce scrie în raport (printre altele): „De asemenea, s-a constatat că DGASPC Giurgiu nu a înregistrat în contabilitate respectiv reflectat în situațiile financiare în perioada 2019- 2020 sumele prevăzute prin hotărâri judecătorești definitive, având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială, stabilite în favoarea personalului…!”

Dacă am publica rapoartele referitoare la activitatea DGASPC Giurgiu sub conducerea lui Cătălin Lupu ar trebui să scriem mult prea multe. Ceea ce conțin aceste rapoarte reprezintă un material mai mult decât suficient pentru anchete serioase din partea instituțiilor abilitate. Vom mai nuanța anumite aspecte, totuși. Cum ar fi faptul vă dl. Lupu se bazează pe susținerea unor personaje importante din PNL Giurgiu, personaje care l-au primit cu brațele deschise (oare de ce?). Aveți, totuși, aici, RAPOARTELE CONTROLULUI EFECTUAT LA DGASPC GIURGIU:

Concluzie? La DGASPC Giurgiu, se așteaptă de multă vreme o schimbare. Și chiar este necesară, dacă luăm în calcul toate cele de mai sus. Sau, cum spun unii, foarte informați, se face protecție (politică) pentru anumite… interese? Ce ziceți, domnilor parlamentari de Giurgiu?

P.S.- Reamintim că luni, 28 iunie, în ședința Consiliului Județean Giurgiu va fi pe ordinea de zi și constituirea comisiei de analiză și verificare a activității de la DGAPC Giurgiu. Vom fi acolo și vom transmite în direct pe Restart TV, ședința. De la ora 13,00. Pentru o cât mai deplină transparență.

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate