Restart TV
Actualitate

„GIURGIU – Povestea ADN-ului unui oraș și al locuitorilor săi” sau cum poate fi cunoscută și altfel istoria orașului (VIDEO)

Din motive legate de pandemie, ziua orașului Giurgiu, de Sfântul Mare mucenic Gheorghe, a fost sărbătorită în condiții mai restrânse. Poate și din acest motiv, dar nu numai, Muzeul Județean „Teohari Antonescu” a marcat acest eveniment și prin lansarea unui film denumit „GIURGIU – Povestea ADN-ului unui oraș și al locuitorilor săi”. Filmul este structurat, inspirat, pe mai multe capitol, astfel încât informațiile oferite să fie ușor de înțeles și de asimilat de public: „Giurgiu, bastion în lupta antiotomană”; „Giurgiu, portul la Dunărea al Bucureștiului”; „Giurgiu- avanpost al creștinătății sub semnul biruinței Sfântului Mare Mucenic Gheorghe”; „Giurgiu- singura punte a țării peste Dunăre vreme de cinci decenii”; „Giurgiu- cetatea care ne curge prin vene”. Filmul conține și informații oarecum cunoscute publicului larg dar si unele care au fost reliefate destul de rar, cu ocazia unor evenimente. Faptul că el este postat pe youtube permite, așadar, giurgiuvenilor și nu numai lor, să afle date extrem de interesante despre Giurgiu și despre locurile pe care acesta se află.

Cei care nu au vizionat încă acest film, o pot face aici:

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate