Restart TV
Actualitate Știri

Expoziție de Paște în comuna Izvoarele. Obiecte, decorațiuni și picturi realizate de copii în cadrul atelierelor creative „Note pentru viitor”

Sâmbătă, 24 aprilie, începând cu ora 11:00, Asociația React, în parteneriat cu Primăria Comunei Izvoarele și Școala Gimnazială Nr. 1 Izvoarele, organizează expoziția de Paște „Art&Deco”, în satul Izvoarele (jud. Giurgiu), pe esplanada din fața Primăriei. În cadrul evenimentului vor fi expuse obiecte, decorațiuni și picturi cu tematică dedicată sărbătorii Paștelui, realizate cu migală și pasiune de copiii din comuna Izvoarele la atelierele creative organizate prin proiectul „Note pentru Viitor”.

Atelierele creative (pictură, croitorie, origami/art&craft, fotografie etc.) reprezintă doar o mică parte din intervenția întreprinsă de Asociația React în comuna Izvoarele, prin proiectul „Note pentru Viitor”, cu scopul de a preveni și reduce abandonul școlar și pentru a crește șansele copiilor la o educație de calitate și o viață mai bună. Alte activități organizate prin proiect sunt: meditații la matematică și limba și literatura română pentru elevii din clasele a IV-a și a VIII-a, serbări școlare cu premii, donații de haine și rechizite școlare, ateliere de experimentare științifică în cadrul cărora copiii construiesc și programează roboți cu ajutorul unor kituri speciale, cursuri de educație sanitară și prim ajutor.

Prin acest proiect, școala din satul Izvoarele a primit mobilier școlar nou (50 de pupitre cu scaune), laboratorul de informatică a fost dotat cu 15 calculatoare, iar în satul Radu Vodă a fost înființat un centru educațional comunitar pentru desfășurarea activităților, în cadrul căruia a fost realizată și o mică bibliotecă, printr-o campanie publică de donații.

Tot în cadrul acestui proiect se asigură şedinţe de consiliere psihologică pentru copii şi părinţi, cu scopul de a identifica la timp situaţiile problematice în vederea prevenirii abandonului şcolar. Experţii proiectului au realizat şi vizite la domiciliile familiilor ale căror copiii se află într-un astfel de risc, pentru a le cunoaşte mai bine situaţia, pentru a încuraja participarea copiilor la cursuri şi pentru a găsi soluţii concrete de sprijin.

În scopul implicării părinţilor în educaţia copiilor şi pentru o mai bună conştientizare a importanţei acesteia, este implementat şi un program de educaţie parentală tip „Școala părinţilor”, susţinut de o campanie locală pentru promovarea educaţiei. Expoziţia organizată sâmbătă face parte din această campanie, prin care se dorește stimularea participării copiilor la activităţi educative prin prezentarea unor rezultate concrete, creative, obținute în cadrul proiectului.

 „Note pentru Viitor” este un proiect implementat de Asociaţia React în comunele Biertan (jud. Sibiu) şi Izvoarele (jud. Giurgiu), cu scopul de a reduce şi preveni abandonul şcolar timpuriu şi de a susţine accesul egal la educaţie de calitate pentru 735 de copii (dintre care 184 de etnie romă) din cele două localităţi. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman. 

Asociaţia React este o organizaţie neguvernamentală ce participă semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunităţi prospere: sănătate, educaţie, economie socială şi dezvoltare comunitară. Proiectele implementate produc schimbări majore în viaţa oamenilor, prin intervenţii adaptate şi implicare activă. În cei paisprezece ani de la înfiinţare, peste 1 milion de români au beneficiat, direct sau indirect, de pe urma activităţilor derulate de Asociaţia React. Impactul proiectelor este confirmat de cele 19 premii de excelență naţionale şi internaţionale primite.

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate