Restart TV
Știri

Două expoziții la Muzeul județean „Teohari Antonescu” de Ziua Culturii Naționale

Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită la Muzeul județean „Teohari Antonescu” sâmbătă, 15 ianuarie, începând cu ora 10,00, prin vernisarea a două expoziții cu exponate din patrimoniul propriu. Prima expoziție este intitulată „Vianu și Eminescu”, și cuprinde exponate de epocă, dar și contemporane, referitoare la relația în plan literar dintre poetul Mihai Eminescu și esteticianul Tudor Vianu. Între piesele expuse, se află volume din biblioteca savantului născut la Giurgiu iar  unul dintre ele conține o dedicație autografă a istoricului literar George Călinescu. Dintre volumele contemporane sunt prezente „Tudor Vianu și orașul Giurgiu”, „Cultură și adevăr”, „Vianu. Fereastra luminată”. Mai sunt expuse o reprezentare artistică în bronz a lui Tudor Vianu, bust realizat de sculptorița Milița Petrașcu, precum și piese de medalistică emise în urmă cu un sfert de veac, la centenarul nașterii savantului.

Cea de-a doua expoziție este denumită „Donația Ana Constantin, din nou în actualitate”, și readuce în prim plan, după mai mult de 20 de ani, o parte din tablourile și schițele de lucru dăruite Muzeului județean „Teohari Antonescu” de către o pictoriță amatoare, la sfârșitul secolului al XX-lea. Realizate în tehnica uleiului pe pânză, picturile înfățișează chipuri umane, preponderent feminine, în ipostaze diverse. Lotul integral de creații donate Muzeului de Ana Constantin a fost prezentat publicului în primăvara anului 1999, după preluarea acestora de către instituție.

Cele două expoziții pot fi vizitate gratuit, timp de o lună, începând cu data de 15 ianuarie.

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate