Restart TV
Actualitate Știri

Doar o singură persoană pe listele de așteptare pentru vaccinare în județul Giurgiu și 2966 de locuri disponibile!

Platforma vaccinare-covid.gov.ro, utilizată pentru programare în vederea vaccinării, conține și o hartă interactivă cu detalii despre toate centrele de vaccinare și locurile disponibile, precum și cu vaccinurile din fiecare centru. Potrivit informațiilor de pe această hartă, astăzi (19 aprilie), la ora 19,00, în județul Giurgiu doar o singură persoană se afla pe lista de așteptare. În același timp, pe lista locurilor disponibile, tot în județul Giurgiu, se aflau 2966 locuri, din care 1985 cu Pfizer, 95 cu Moderna și 886 cu Astra Zeneca.

Aceasta nu înseamnă însă că giurgiuvenii nu merg la vaccinare, dimpotrivă. De exemplu, potrivit informațiilor transmise de Prefectura Giurgiu în dimineața zilei de azi, numai în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 1052 persoane, mai exact în cursul zilei de ieri (18 aprilie) în intervalul 8,00- 20,00. În total, până la această dată, în județul Giurgiu au fost vaccinate 53.462 de persoane.

Așadar, nu trebuie înțeles că în centrele de vaccinare din județ nu sunt programate persoane pentru a se vaccine, dimpotrivă. Lista de așteptare nu reflectă numărul programărilor efectuate și nici lista cu locuri disponibile nu reflectă faptul că pentru acestea nu sunt făcute programări, dimpotrivă. Locurile disponibile sunt calculate în funcție de numărul vaccinurilor alocate, de capacitatea centrelor ș.a.m.d. iar pentru aceste locuri sunt programări, unele de la persoane care locuiesc în județ, altele din afara județului. Lista de așteptare poate suporta și ea modificări, mai ales că înscrierea pe această listă, pe platformă, se face separat de cea cu programările propriu zise.

De altfel, relatam zilele trecute aici, pe restarttv.ro, despre Centrul de vaccinare de la Izvoarele, unde foarte rar s-a întâmplat să rămână vaccinuri neutilizate fiindcă nu s-au prezentat toți cei care s-au programat. Și în astfel de cazuri, au fost înștiințați și vaccinați cei aflați pe următoarele locuri din programare.

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate