Restart TV
Actualitate Știri

Contribuabilii se conectează direct la ANAF

Marii contribuabili vor conecta casele de marcat cu jurnal electronic la serverele ANAF până la 30 septembrie, se arată într-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice. In ceea ce ii priveste pe contribuabilii mijlocii si mici, acestia vor finaliza procesul de conectare pana la data de 31 ianuarie 2021.

Furnizorii de aparate de marcat electronice fiscale vor fi notificati, astfel ca au primit acces gratuit la un server pentru efectuarea de teste. Accesul este facilitat inainte ca furnizorii si producatorii sa mearga la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica Bucuresti pentru avizare.

Datele care vor fi colectate din aparatele de marcat electronice fiscale vor fi folosite pentru analiza si control de la distanta, ceea ce ar trebui sa duca la reducerea substantiala a numarului controalelor fizice inopinate si la concentrarea verificarilor pe zonele de risc identificate. Ministrul Finanțelor, a apreciat că aceste schimbari nu vor aduce doar informatii mai complete si de calitate din economie, ci vor asigura o competitie cat mai corecta intre companii si o implicare tot mai redusa a statului in activitatea firmelor.

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate