Restart TV
Actualitate Știri

Centru de excelență pentru elevi în județul Giurgiu

Am primit astăzi o informare din partea Inspectoratului Școlar Județean, cu privire la aprobarea înființării unui centru de excelență în județul Giurgiu. Din ceea ce suntem informați, este un prim pas pentru a realiza un proiect despre care s-a mai discutat cu ceva ani în urmă, un proiect care, atunci, a fost propus de Dumitru Beianu, președinte al Consiliului Județean Giurgiu. Până aflăm mai multe detalii despre acest proiect, vă prezentăm informarea pe care am menționat-o:

„Va informam ca  prin Ordinul Ministerului Educației și Cercetării, s-a aprobat  înființarea Centrului de excelență din judetul Giurgiu.  Acesta va funcționa ca unitate conexă a Ministerului Educației și Cercetării, va avea personalitate juridică și va fi coordonat metodologic de către Inspectoratul Școlar Judetean Giurgiu. Centrul  de excelență va elabora și aplica strategii și politici pentru selecția, pregătirea, susținerea și  motivarea copiilor și a tinerilor capabili de performanțe.

Selecția copiilor și tinerilor capabili de performanțe se va face prin realizarea și utilizarea următoarelor procedee și instrumente: profiluri psihocomportamentale, desemnări făcute de profesori și/sau de grupul de prieteni, studii de caz, chestionare, teste psihologice de aptitudini școlare, individuale și colective, teste de inteligență, teste de creativitate, teste de aptitudini speciale, analiza activității școlare, teste de evaluare a nivelului cognitiv la disciplina la care doresc să participe la pregătire, interviuri. Pregătirea copiilor și tinerilor capabili de performanțe se va organiza în grupe de excelență, pe ani de studiu și pe discipline.”

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate