Restart TV
Actualitate Știri

Ce va fi în Parcul Mihai Viteazul: cârciumă sau sediu de societate? Primăria Giurgiu vrea să scoată la închiriere Centrul de Informare Turistică

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, așa cum este denumirea lui oficială, din Parcul Mihai Viteazul, ar urma să fie scos la închiriere prin licitație publică. Este vorba despre acea construcție de tip chioșc, pe care o pot vedea de mai mulți ani toți giurgiuvenii în apropierea fântânii arteziene. Ea a fost realizată printr-un proiect cu o valoare totală de aproape 140.000 de euro, din care contribuția Primăriei a însemnat circa 29.000 de euro, restul fiind fonduri nerambursabile.

Ca și activitate, Centrul ar urma să funcționeze pe deja celebra  navă ponton a Primăriei, astfel încât construcția din Parcul Mihai Viteazul este propusă, prin referat promovat de primarul Adrian Anghelescu, pentru închiriere, propunere care va fi discutată mâine în ședința Consiliului Local al municipiului Giurgiu. Deocamdată, considerăm că este prea devreme să analizăm dacă nava ponton va avea mai mult succes în promovarea turistică a municipiului. Cât despre construcția ce ar urma să fie închiriată, Direcția din cadrul Primăriei care administrează acest centru menționează că tariful minim de închiriere propus este de 33 lei/mp/lună, suprafața totală fiind de 60 mp. Dacă se va ajunge la închiriere cu acest tarif, este simplu de calculat că vorbim de o chirie de ceva mai puțin de 2000 de lei pe lună.

Rămâne de văzut și ce condiții vor fi impuse viitorului chiriaș, astfel încât să nu ajungem ca în cel mai mare parc al orașului să avem parte de cine știe ce bar, cârciumă, spațiu pentru jocuri de noroc sau altele asemenea. Fiindcă, potrivit documentației din proiectul de hotărâre ce va fi dezbătut mâine de consilierii municipali, nu este foarte clar ce se vrea acolo. Pe de o parte, Direcția de Urbanism a informat Direcția ce administrează spațiul că obiectivul se află „în zona l, la punctul 5 din anexă, respectiv sedii ale unor regii autonome sau societăți comerciale de stat și privat”, făcând referire la Hotărârea Consiliului Local nr.478 din 2021, iar Direcția care se ocupă de acest spațiu spune că Direcția de Urbanism i-a comunicat că se află „în zona l, punctul 1- spații comerciale, subpunctul a) pentru vânzarea produselor alcoolice, baruri, restaurante”.

Aici este, spunem noi, „cuiul lui Pepelea”! Fiindcă acea Hotărâre 478 prevede o chirie de 33 lei/mp/lună în ambele cazuri. Numai că rămâne să vedem pentru ce va fi închiriat acest spațiu din Parcul Mihai Viteazul. Pentru „sedii ale unor regii autonome sau societăți comerciale de stat și privat” sau pentru „vânzarea produselor alcoolice, baruri, restaurant” ?

Asta urmează a se stabili, probabil, prin caietul de sarcini de la licitație, dacă nu cumva, mâine, în ședință, consilierii nu vor fi de acord. Astfel încât chioșcul din Parcul Mihai Viteazul nu va mai fi scos la închiriere și rămâne singur singurel și degeaba acolo! Așa că, nu ar fi fost mai bine să îi fie găsită o utilitate navei ponton decât să fie mutat acest Centru de turism acolo ca să fie închiriată construcția din Parcul Mihai Viteazul? Sau vrea cineva neapărat să deschidă cârciumă în parc? Se va vedea!

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate