Restart TV
Actualitate Știri

Ce au mai descoperit polițiștii de frontieră week end-ul trecut

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit din nou, week end-ul trecut, produse contrafăcute dar și materiale pirotehnice pentru care deținătorul nu avea autorizație. Astfel, am primit mai multe detalii într-un buletin de presă transmis de purtătorul de cuvânt al ITPF Giurgiu.

Produse de parfumerie susceptibile a fi contrafăcute, a căror valoare depăşeşte 600.000 lei, descoperite la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au depistat un cetăţean bulgar care a încercat să introducă ilegal în țară peste 1.200 produse parfumerie, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 01.11.2020, în jurul orei16.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară,  controlul specific asupra unui autocamion condus de către un cetățean din Bulgaria, în vârstă de 41 ani. Acestatransporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, profile metalice de la o societate comercială din Bulgaria pentru o societate comercială din România. Existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, s-a procedat la efectuarea unor verificări amănunțite, în urma cărora polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autocamionului,mai multe cutii ce conțineau 1.202 produse parfumerie, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile,în valoare de aproximativ 601.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Peste 6.000 produse pirotehnice descoperite de poliţiştii de frontieră în P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 6.000 de articole pirotehnice pe care un cetățean român a încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare.

În data de 01.11.2020, în jurul orei 18.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, un cetățean român în vârstă de 55 de ani. La controlul efectuat asupra autoturismului, în portbagaj a fost descoperită cantitatea de 6.017 articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 1.500 de lei pentru care șoferul nu deținea autorizațiile necesare. Întreaga cantitate de bunuri a fost ridicată de către lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi,Substanţe Periculoase-I.P.J. Giurgiu, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de “operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materialelor explozive, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu art. 271 din Legea 86/2006 cu modificările și completările ulterioare, ambele cu aplicarea art. 38, alin (2) Cod Penal. Menționăm că persoanei i s-a permis continuarea călătoriei, fiind cercetată în stare de libertate.

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate