Restart TV
Actualitate Ultimă oră

Bilanțul Covid- 19 în județul Giurgiu

Instituția Prefectului Județul Giurgiu informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 31.08.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 690;
  • cazuri vindecate și externate – 532;
  • în carantină la domiciliu – 289 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 27 de persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 58 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere. Menționăm decesul unei persoane de sex masculin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 84 de ani, care prezenta și alte afecțiuni medicale (afecțiuni psiho-motorii, insuficiență respiratorie acută, pneumonie bilaterală). Persoana decedată a fost confirmată pozitiv în data de 25.08.2020, fiind internată la o unitate spitalicească din județul Constanța, unde s-a produs și decesul.

Până în prezent, au fost testate 6.513 persoane, dintre care 51 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 30 august a.c., 116 polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 67 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli. Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 30.08.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 41 de jandarmi, atât în cooperare cu poliția, cât și independent, precum și pentru asigurarea măsurilor de ordine în zona unui centru de carantină. Aceștia au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 668/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 16 apeluri la ”112” referitoarea la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 6 misiuni de transport de la și la unități spitalicești.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.) în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

1 comentariu

Guțu Mihaela mirela 31 august 2020 at 19:05

Stam foarte bine. Ca la orice gripă… Sau poate și mai bine, deoarece alți viruși nu sunt monitorizați, deci nu putem face comparații pertinente. E presupunerea mea.

Reply

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate