Restart TV
Naționale Știri

Autoritățile revin asupra unor restricții impuse pentru HORECA și pentru unitățile de învățământ

Premierul Florin Cîțu a anunțat, astăzi, că restaurantele și cafenelele pot rămâne deschise indiferent de rata de incidenţă Covid, dar cu unele condiţii. Astfel, prim ministrul a spus că i-a cerut secretarului de stat Raed Arafat să modifice hotărârea CNSU, astfel ca activitățile din domeniul HORECA să poată continua pentru cei  vaccinați dar trebuie ca personalul din restaurante să fie vaccinat.

Pe de altă parte, unitățile de învățământ vor putea rămâne deschise chiar dacă incidența Covid trece de 6 la o mie de locuitori, însă vor fi mai multe controale pentru respectarea măsurilor sanitare. Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a spus că Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase a decis adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală și, în același timp, efectuarea suplimentară de controale din partea autorităților competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară în școli. Câmpeanu a mai arătat că urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU și a unei Hotărâri de Guvern iar miniștrii Educației și Sănătății vor modifica ordinul comun, în concordanță cu hotărârile adoptate. Aceste măsuri ar urma să fie adoptate până vineri, 1 octombrie, pentru a fi aplicate în școli începând de luni, 4 octombrie.

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate