Restart TV
Actualitate Știri

Ambasadorul Franței a sărbătorit la Giurgiu Ziua Istorică a Municipiului (VIDEO)

Ziua Istorică a Municipiului Giurgiu, 10 noiembrie, a fost marcată prin vizita Ambasadorului Republicii Franceze la București, E.S. Laurence Auer. Evenimentul a cuprins vizite oficiale la Prefectura Giurgiu, la Consiliul Județean și la Primăria municipiului, precum și o ședință festivă la sediul acesteia din urmă. Primarul Adrian Anghelescu a transmis mesajul de bun venit în limba franceză pentru ca, apoi, d-na Laurence Auer să adreseze, la rândul său, un mesaj în limba română. La final, primarul Anghelescu i-a înmânat oaspetelui de astăzi o plachetă și o diplomă onorifică. Aici puteți urmări ședința festivă de la Primărie:

Vizita a continuat la Monumentul Armatei Franceze a Dunării, din Parcul Alei, unde oficialitățile au fost primate de Garda de Onoare și au fost intonate imnurile celor două state. A urmat un ceremonial religios și depuneri de coronae din partea Ambasadei Franței, a Primăriei Giurgiu, a Consiliului Județean și a Instituției Prefectului, după care a avut loc defilarea Gărzii de Onoare.

Reamintim că ziua de 10 noiembrie a fost proclamată Zi Istorică a Municipiului Giurgiu în anul 2014, prin Hotărâre a Consiliului Local al municipiului.. Aceasta, luând în considerație că la 10 noiembrie 1918 orașul nostru a fost eliberat de către Armata Franceză a Dunării, în primul război mondial. Semnificația acestei zile este dată și de faptul că Giurgiu a fost singura localitate românească eliberată de francezi, iar asta chiar cu o zi înainte de încheierea războiului, pe 11 noiembrie 1918, fiind semnat armistițiul de la Compiegne.

Aici, amănunte de la ceremonia din Parcul Alei:

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate