Restart TV
Actualitate

25 august 1936- ziua de naștere a marelui Sebastian Papaiani

Sebastian Papaiani s-a născut pe 25 august 1936, la Piteşti şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1960. Copilăria şi-a petrecut-o, după cum declara actorul, „într-o lume modestă, într-un cartier paralel cu Costache Negri, unde era plin de ţigani, dar ţigani cu care puteai sa fii prieten…”. La 17 ani, se angajează contabil la un oficiu farmaceutic şi joacă teatru de amatori. În 1963, a debutat în comedia regizorului Geo Saizescu „Un surâs în plină vară”.

Sebastian Papaiani a jucat în peste 60 de filme, în telenovele, dar și pe scena teatrului unde a interpretat zeci de roluri. I-a avut ca parteneri, printre alții, pe marii actori ai României: Toma Caragiu, Amza Pellea, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Colea Răutu, Ion Besoiu. Între rolurile interpretate și care au intrat în legendă se află plutonier Căpşună în seria „Brigada Diverse”, Alecu în „Astă seară dansăm în familie”, Ieremia din „Toate pânzele sus”, Gogu din „Nea Mărin, miliardar” şi Păcală, în filmul lui Geo Saizescu cu acelaşi nume.Sebastian Papaiani a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori. A încetat din viață pe 27 septembrie 2016 la vârsta de 80 de ani.

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate