Restart TV
Actualitate

15 august- Adormirea Maicii Domnului

Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, cunoscută în popor și ca Sfânta Marie Mare, este prăznuită în fiecare an pe data de 15 august. Sfânta Maria este sărbătorită în această zi de creștinii din toată lumea și marchează trecerea Fecioarei Maria în Împărăția Cerurilor. Potrivit tradiției ortodoxe, Fecioara Maria a mai trăit 11 ani după înălțarea Mântuitorului și a fost înștiințată de Sfântul Gavriil că se apropie momentul să treacă la cele veșnice. Sfinții Apostoli au fost chemați să-și ia rămas bun de la Fecioara Maria, dar Apostolul Toma nu a putut să vină și aceștia au decis să închidă mormântul. După câteva zile, când s-a întors Apostolul Toma, i-a rugat pe frații lui să deschidă mormântul pentru a o vedea ultima dată pe Sfânta Maria. În momentul în care apostolii au deschis mormântul, au observat că acesta era gol și și-a dau seama imediat că Maica Domnului a fost luată în Împărăția Cerurilor.

De Sfânta Maria astăzi, peste aproximativ 2,3 milioane de români își serbează onomastica. Este ziua în care creștinii cinstesc momentul plecării Sfintei Fecioare Maria din lumea aceasta. Zeci mii de pelerini merg la mănăstirile închinate Maicii Domnului pentru a participa la sărbătoarea în locurile unde se află icoane considerate făcătoare de minuni.

Lasă un comentariu

* Prin folosirea acestui formular ești de acord cu prelucrarea datelor tale personale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe site-ul www.restarttv.ro, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate. Sunt de acord! Citește mai mult

Politica de confidențialitate